Wat is er nou fijner dan een lekker zacht vloerkleed bij je zithoek. Een vloerkleed geeft heel veel sfeer maar zorgt ook voor een betere akoestiek in de ruimte. Zodra jij je vloerkleed neerlegt zul je dit gelijk merken. Hoeveel het je akoestiek verbeterd hangt af van het materiaal van je vloerkleed en hoe dik het is.

Kom jij er niet uit met het uitzoeken van een vloerkleed? Dit kan namelijk best lastig zijn. De kleur en afmeting van het vloerkleed moet natuurlijk wel bij jouw interieur passen. In de winkel hebben wij in elke zithoek een vloerkleed liggen. Hierdoor kun je goed zien hoe het vloerkleed eruit ziet en hoe jij het vloerkleed eventueel thuis ook zou kunnen combineren.

Vloerkleden zijn leverbaar in diverse vormen en afmetingen. In rechthoekig zijn de meest voorkomende maten 160 x 230 cm en 200 x 290 cm. Wil jij graag een andere afmetingen dan is dat bij sommige vloerkleden ook mogelijk. Behalve rechthoekige vloerkleden zijn er ook vloerkleden die leverbaar zijn in het rond, ovaal en in organische vormen.

Je kan jou vloerkleed uit kiezen op kleur en afmeting maar ook het materiaal waarvan het vloerkleed gemaakt is, kan erg bepalend zijn voor de uitstraling en de levensduur van jouw vloerkleed. De twee meest gebruikte materialen zijn synthetisch en wol.

Synthetische materialen:

Dit is een van de meest gebruikte materialen en dat is niet zonder reden. Een vloerkleed dat gemaakt is van synthetische materialen is redelijk kleurvast en is niet erg gevoelig voor vocht. Vloerkleden die gemaakt zijn van synthetische materialen zijn vaak ook goedkoper dan vloerkleden die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Deze vloerkleden gaan vaak ook minder lang mee dan bijvoorbeeld een wollen vloerkleed.

Wol:

Een wollen vloerkleed heeft zijn voor en nadelen. Het geeft een hele mooie natuurlijke uitstraling aan je vloerkleed en het is een erg sterk materiaal. Een vloerkleed dat gemaakt is van wol kan wel een beetje pluizen. Dit zal door de jaren heen wel wat minder worden omdat het vloerkleed dan ‘ingelopen’ is. Als je een wollen vloerkleed onder je bank legt, kan het zijn dat je bank sneller gaat pillen. Er komen dan allemaal kleine bolletjes op de stof. Dit is dan niet de stof van de bank zelf maar de pluisjes die van je wollen vloerkleed af komen.

Een vloerkleed is ook te beschermen tegen vlekken. Neem hiervoor de Textielspray. Hiermee kun jij je hele vloerkleed insprayen. Hierdoor zal je merken dat er veel minder snel vlekken in komen. Mocht er toch een vlek in je vloerkleed gekomen zijn, dan kun je deze eruit halen met de Cleantex. Hierna is het verstandig om je vloerkleed nog wel een keer opnieuw in te spuiten.

Merken

Gratis advies

Interieuradvies? Maak een afspraak.