Woonstudio heeft een uitgebreide collectie pvc vloeren. Met merken zoals Mflor, Moduleo, Beautyfloor en Quickstep hebben we voor iedere smaak een kleur en design! Een pvc vloer is een onderhoudsarme en sterke vloer. Het is dan ook niet zo vreemd dat deze type vloer erg populair is.
De vloer wordt gelegd door eerst een laag egaline aan te brengen om de dekvloer vlak te maken. Dit geldt voor verschillende dekvloeren zoals beton, zandcement en steen. Vervolgens wordt deze laag nog geschuurd en kan de vloer erop gelijmd worden. Doordat de vloer gelijmd wordt is het ook nog eens een stille vloer. Om nog een voordeel te noemen is het gebruik van de vloer in combinatie met vloerverwarming, doordat de vloer uitstekend geleid. Bij een andere dekvloer zijn er ook zeker oplossingen, informeer hiervoor bij onze winkel.

Deze type vloer is leverbaar in verschillende hout- en tegel structuren, denk dan ook aan kleuren en formaten. Ze zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. Al onze pvc vloeren worden professioneel gelegd door onze eigen stoffeerder.

Is een pvc vloer onderhoud vrij?
Geen enkele vloer is onderhoudsvrij en zo ook niet een pvc vloer. Om optimaal gebruik te maken van de vloer hebben we een aantal tips voor je.

Het aanbrengen van een beschermlaag na installatie
De pvc vloer heeft vanuit de fabriek al een PU beschermlaag gekregen. We adviseren om gelijk na installatie een extra PU beschermlaag aan te brengen, matte Polish. Hierdoor hecht vuil zich minder makkelijk, net als strepen van schoenzolen. En natuurlijk het belangrijkste, het zorgt voor een langere levensduur van je vloer!

Dagelijks en periodiek onderhoud
Dit bestaat uit het stofzuigen van de vloer met een zacht mondstuk. Dit is voldoende voor dagelijkse onderhoud. Net als het wekelijks reinigen met een dweil. Het liefst dit te doen met schoon water zonder toevoeging. Mocht de vloer extra reiniging nodig hebben adviseren we een hiervoor speciale cleaner (deze vind je in de webshop onder onderhoud). Voor periodieke onderhoud is het dan ook verstandig eerst deze cleaner te gebruiken in het dweilwater. Daarna kun je de Polish aanbrengen over de gehele vloer, zodat je weer een nieuwe beschermlaag aanbrengt. Deze beschermlaag kan het beste in twee lagen aangebracht worden. We adviseren om dit minimaal één keer per jaar te doen. Deze periodieke onderhoud is belangrijk om later extra tijd en inspanning te verrichten om een vloer te herstellen.

Tips voor het voorkomen van beschadigingen
Je kent het vast, Voorkomen is beter dan genezen! Vuil door het naar binnenlopen van buiten kan het beste opvangen worden door een goede entreemat. Voorkom daarnaast een langdurig contact tussen vinyl en rubber (denk bijvoorbeeld aan een rubberen ring onder een prullenbak, of rubberen doppen onder meubelen). Door migratie kunnen er blijvende donkerbruine verkleuringen ontstaan. Om andere verkleuring door zonlicht te voorkomen kan je een goede zonwering toepassen.
Wees voorzichtig met het schuiven van zware voorwerpen over de vloer, bescherm deze altijd met goed meubelvilt. Ook hoort hierbij het vervangen van wieltjes door zachte wieltjes die geschikt zijn voor vlakke vloerbedekking. En als laatst het gelijk verwijderen van gemorste vloeistoffen en vlekken.

Vloeren – Tapijt
Tapijt is nog steeds een veel gekozen product voor de vloer. Het is comfortabel en voelt warm aan, met een groot akoestiek voordeel dat tapijt geluid dempt. Naast het zorgen van een goede akoestiek is het ook een goede warmte-isolator. Woonstudio heeft verschillende tapijtsoorten waaruit gekozen kan worden. Ook is er veel keuze in kleur en dessin. Met top kwaliteiten voor zowel projectinrichting als voor de consument hebben we een groot aanbod! Woonstudio heeft de tapijt van de merken: Parade, Bonaparte, Desso, Willard en Colors.

Tapijt kan gemaakt worden van verschillende materialen, synthetische garen en natuurlijke garen. De synthetische kwalitieten is in de meeste gevallen goedkoper, maar wil niet zeggen dat ze van mindere kwaliteit zijn. Dit is erg afhankelijk van de toepassing denk aan vervuiling, belasting en loopverkeer van de ruimte. Dit is van belang om de juiste keuze te maken in het soort tapijt.

Naast dat tapijt in een gehele ruimte gelegd kan worden, kan er ook gekozen worden om een vloerkleed te maken van tapijt. Het voordeel hiervan is het formaat, klein of groot, het kan allemaal!

Merken

Gratis advies

Interieuradvies? Maak een afspraak.