Woonstudio heeft een uitgebreide collectie pvc vloeren. Met merken zoals Mflor, Ambiant, Hebeta, Vivafloors, Beautyfloor en Quickstep hebben we voor iedere smaak een kleur en design! Een pvc vloer is een onderhoudsarme en sterke vloer. Het is dan ook niet zo vreemd dat deze type vloer erg populair is.
De vloer wordt gelegd door eerst een laag egaline aan te brengen om de dekvloer vlak te maken. Dit geldt voor verschillende dekvloeren zoals beton, zandcement en steen. Vervolgens wordt deze laag nog geschuurd en kan de vloer erop gelijmd worden. Doordat de vloer gelijmd wordt is het ook nog eens een stille vloer. Om nog een voordeel te noemen is het gebruik van de vloer in combinatie met vloerverwarming, doordat de vloer uitstekend geleid. Bij een andere dekvloer zijn er ook zeker oplossingen, informeer hiervoor bij onze winkel.

Deze type vloer is leverbaar in verschillende hout- en tegel structuren, denk dan ook aan kleuren en formaten. Ze zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. Al onze pvc vloeren worden professioneel gelegd door onze eigen stoffeerder.

Is een pvc vloer onderhoud vrij?
Geen enkele vloer is onderhoudsvrij en zo ook niet een pvc vloer. Om optimaal gebruik te maken van de vloer hebben we een aantal tips voor je.

Dagelijks en onderhoud
Dit bestaat uit het stofzuigen van de vloer met een zacht mondstuk. Dit is voldoende voor dagelijkse onderhoud. Net als het wekelijks reinigen met een dweil. Het liefst dit te doen met schoon water zonder toevoeging. Mocht de vloer extra reiniging nodig hebben adviseren we een hiervoor speciale cleaner van James.

Tips voor het voorkomen van beschadigingen
Je kent het vast, Voorkomen is beter dan genezen! Vuil door het naar binnenlopen van buiten kan het beste opvangen worden door een goede entreemat. Voorkom daarnaast een langdurig contact tussen vinyl en rubber (denk bijvoorbeeld aan een rubberen ring onder een prullenbak, of rubberen doppen onder meubelen). Door migratie kunnen er blijvende donkerbruine verkleuringen ontstaan. Om andere verkleuring door zonlicht te voorkomen kan je een goede zonwering toepassen.
Wees voorzichtig met het schuiven van zware voorwerpen over de vloer, bescherm deze altijd met goed meubelvilt. Ook hoort hierbij het vervangen van wieltjes door zachte wieltjes die geschikt zijn voor vlakke vloerbedekking. En als laatst het gelijk verwijderen van gemorste vloeistoffen en vlekken.

Tapijt
Tapijt is nog steeds een veel gekozen product voor de vloer. Het is comfortabel en voelt warm aan, met een groot akoestiek voordeel dat tapijt geluid dempt. Naast het zorgen van een goede akoestiek is het ook een goede warmte-isolator. Woonstudio heeft verschillende tapijtsoorten waaruit gekozen kan worden. Ook is er veel keuze in kleur en dessin. Met top kwaliteiten voor zowel projectinrichting als voor de consument hebben we een groot aanbod! Woonstudio heeft de tapijt van de merken: Interfloor, Parade, Bonaparte, Desso, Willard en Colors.

Tapijt kan gemaakt worden van verschillende materialen, synthetische garen en natuurlijke garen. De synthetische kwalitieten is in de meeste gevallen goedkoper, maar wil niet zeggen dat ze van mindere kwaliteit zijn. Dit is erg afhankelijk van de toepassing denk aan vervuiling, belasting en loopverkeer van de ruimte. Dit is van belang om de juiste keuze te maken in het soort tapijt.

Naast dat tapijt in een gehele ruimte gelegd kan worden, kan er ook gekozen worden om een vloerkleed te maken van tapijt. Het voordeel hiervan is het formaat, klein of groot, het kan allemaal!

Vinylvloeren

Een vinyl vloer is trendy, betaalbaar, divers en in veel ruimtes bijna naadloos te leggen. De toplaag (structuur) van vinyl is tegenwoordig van een kwaliteit die nauwelijks van pvc is te onderscheiden. Met een lange levensduur is vinyl een duurzame vloer die gemakkelijk in onderhoud is. Met deze eigenschappen is een vinyl vloer heel breed inzetbaar en ook nog eens vriendelijk voor de portemonnee.

Vinyl in vochtige ruimtes

Waterdruppels bij de wasmachine, spetters rondom een keukenblok. Veel voorkomende problemen waar vinyl een hygiënische en betaalbare oplossing voor is. Vinyl vloeren bestaan uit prachtige hout-, tegel- en patroondecoren, waarmee een smaakvolle basis voor iedere ruimte kan worden gecreëerd. Ook als er soms gespetterd wordt.

Onderhoud

Onderhoud van een vinyl vloer is eenvoudig. Water met het juiste schoonmaakmiddel en een doek of een dweil zijn al voldoende om een vinyl vloer grondig mee te reinigen. Je hoeft je geen zorgen te maken om waterschade, want de vinyl vloer is vochtbestendig, mits uiteraard vakkundig aangebracht. Daarnaast heeft vinyl een prettig contactgevoel: geluiddempend, een tikkeltje zacht en het voelt niet zo koud aan als laminaat of tegels.

Ondervloer

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, je hebt bij een vinyl vloer niet altijd een ondervloer nodig, het is afhankelijk van de gladheid van de vloer. Vinyl is gemaakt van een zacht materiaal en neemt daardoor in verloop van tijd de vorm van je basisvloer (dekvloer) aan. Heb je een relatief gladde ondervloer in je woning, dan hoef je dus geen speciale ondervloer te gebruiken voor vinyl. Je kunt er wel voor kiezen je huidige ondervloer te laten egaliseren door ons. Dit is nodig wanneer de vloer wordt verlijmd. Wij komen graag langs voor het juiste advies voor uw vinylvloer!

Merken

Gratis advies

Interieuradvies? Maak een afspraak.

Trapbekleding                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Maak van je trap een echte eyecatcher door deze te bekleden met PVC, tapijt of vinyl. De trap is niet enkel een functioneel item, maar kan ook gewoon onderdeel zijn van jouw interieur. Elke vloerbedekking heeft zijn eigen kwaliteiten, functies en charme.

PVC
Een mooie houtstructuur of stoere betonlook op je trap. Het grootste voordeel van PVC is dat je er weinig onderhoud aan hebt. Het is slijtvast en gemakkelijk schoon te houden. Bij zowel een open of dichte trap is het mogelijk om deze met PVC te bekleden

Tapijt
Tapijt heeft verschillende voordelen voor je trap. Het is geluiddempend vooral met een ondervloer eronder, ook is het lekker zacht en warm. Ook zorgt het ervoor dat je niet uitglijdt en geeft een chique uitstraling

Vinyl
Vinyl kun je ook goed op de trap laten leggen. Vinyl is verend waardoor geluid gereduceerd wordt. De kwaliteit is goed. Er is keuze uit vele kleuren en soorten, waardoor je je trap lekker kunt laten opvallen.

In de showroom hebben we diverse mogelijkheden op een showtrap zitten, en kunnen je hier alles over vertellen