Nieuws

Verlichting: trends voor 2020

 

Lampen zijn hele belangrijke sfeerbepalers in je interieur. Op het gebied van verlichting is er enorm veel verkrijgbaar. Hierdoor is het kiezen van de juiste lamp voor de juiste ruimte best lastig.

Voordat je een lamp gaat kiezen kijk je eerst naar de functie die de lamp moet gaan vervullen. Moet deze de ruimte goed verlichten of wil je het licht puur voor de sfeer. Welke functie de lamp heeft hangt heel erg af van de activiteiten die je in een bepaalde ruimte doet. Voor een slaapkamer zal je minder felle verlichting nodig hebben dan voor bijvoorbeeld in de badkamer of in de keuken. Wil je lezen dan is een leeslampje als extra verlichting geen overbodige luxe. Maar naast de functie wil het oog natuurlijk ook wat. Wij hebben voor jou een aantal lampen in de spotlights gezet die anno 2018 supertrendy zijn.

Gaaslampen

Deze serie lampen zorgt voor een betoverend effect op de muur. Dit komt door de gleufjes tussen het zeegras. Er zijn verschillende modellen in deze serie, die perfect passen binnen een landelijk interieur. Ook binnen een Scandinavisch design zal hij het goed doen. Denk aan een wit interieur met rieten/houten accessoires en grijze kleuren. De lichtbron is zichtbaar. Kies daarom voor een mooie, grote lichtbron met kooldraad. Deze hanglampen zijn van het trendy merk PTMD en staan superstoer boven. Eentje boven een ronde eetkamertafel of meerdere naast elkaar boven een grote eetkamertafel!

Industriële driepoot
Liefde op het eerste gezicht… dat was toen we deze gave vloerlamp spotten. Deze vloerlamp is ontworpen door het merk Light&Living en is helemaal naar eigen wens in te stellen, zowel de hoogte als de schijnrichting kan je helemaal zelf bepalen. Een supercoole verschijning voor naast je bank of als blikvanger in je interieur.

Glas  
Steeds vaker komen we tijdens onze zoektochten glas tegen. Alleen een glazen bol met een lichtbron voor op een dressoir bijvoorbeeld. Of zoals hier, gecombineerd met metaal. Deze vloerlamp is voorzien van een glazen kap, die in een stalen frame met een zilveren finish ligt. De stroomkabel is netjes weggewerkt in het midden van het driepotige frame. De vloerlamp heeft ook nog een kleiner broertje, als tafellamp ook erg leuk!