Nieuws

De ronde eetkamertafel is terug!

Lange tijd was de ronde eettafel helemaal uit het zicht verdwenen, maar op dit moment is de ronde eettafel niet meer weg te denken uit het interieur. En gelukkig maar! Een ronde eettafel ziet er namelijk niet alleen super leuk uit, maar is ook nog eens ontzettend handig. Doordat de tafel rond is kunnen er meer mensen aan tafel zitten, je schuift er gemakkelijk een stoeltje bij. Je zit niet tegenover iemand, nee je zit in een gezellige ronde kring van mensen. Je kan met iedereen goed contact onderhouden en heerlijke gesprekken voeren. De ronde eettafel zorgt ervoor dat de tafel niet alleen gebruikt wordt voor het avondeten, maar dat de tafel ook gaat dienen als een gezellig plekje in de woonkamer.

Een ronde eettafel is misschien (nog) niet het eerste waar aan wordt gedacht bij het inrichten van de eetkamer. Vaak wordt er gekozen voor een rechthoekig of vierkant exemplaar, omdat deze ook makkelijk tegen de muur geschoven kan worden om ruimte te creëren. Een ronde tafel daarentegen staat los in de ruimte en schept hierdoor juist een luchtige look. Daarbij oogt de tafel ook ruimtelijk, omdat je er van alle kanten bij kunt en hij kan al snel het effect geven dat de kamer er groter uitziet dan dat die in werkelijkheid is. De verloren hoekjes aan tafel zijn verleden tijd en bij elke woonstijl is een ronde tafel makkelijk te combineren. Denk maar eens aan een strak wit exemplaar of juist eentje van stoer, grof hout met metalen poten.

Door te kiezen voor een tafel met een poot in het midden kun je heel wat mensen kwijt. Ook het variëren met verschillende soorten stoelen is een superleuk idee, aan een ronde tafel.
Het midden van een ronde tafel leent zich perfect om iets moois op te zetten. Door de ronde vorm wordt de aandacht automatisch naar het middelpunt getrokken en geeft het meteen een boost aan wat je neerzet. Een blikvanger zonder veel moeite! Ook een lamp komt prachtig uit boven een ronde tafel.

Niet alleen een ronde eettafel is een echte eyecatcher, ook bijzettafeltjes zijn in een ronde versie ontzettend leuk.

Nog niet helemaal overtuigd van een ronde tafel? Hieronder een paar voorbeelden van ronde eettafels uit de collectie van WoonstudioXL.
Breng een bezoekje aan onze showroom in Raalte of shop een van de tafels op onze webshop www.woonstudioxl.nl
Bellen of mailen kan natuurlijk ook altijd. Wij zijn te bereiken op het volgende nummer: 0572 353133 of stuur een mail naar info@woonstudioraalte.nl.