Nieuws

Dé behangtrends voor 2021!

DIT ZIJN DÉ BEHANGTRENDS VAN 2021

Behang werkt in mum van tijd de muur weg waarop je bent uitgekeken, de mogelijkheden zijn eindeloos en de impact op het interieur is groot. Er is niets waarmee je zó snel een andere look geeft aan je interieur, dus je kan je lol op met deze toffe trends. Niet voor niets is behang sinds jaar en dag een geliefd onderdeel van ons interieur. Dit jaar is dat niet anders. Daarom presenteren we je: de behangtrends van 2021.

Behangtrend #1: Terug naar de natuur

Als er één voordeel te noemen is aan de coronacrisis, dan is het wel de (her)waardering voor de natuur. In veel gevallen was de natuur in 2020 de enige optie voor wat vertier en bleek een wandeling door het groen een uitstekende genezer van kopzorgen. Dat de liefde voor natuur nog meer zijn weg vindt naar onze interieurs, blijkt wel uit het grote aanbod aan natuurprints. Het mag duidelijk zijn dat dit een van de belangrijkste behangtrends is. Grote bladeren en robuust pioenrozen kennen we al, maar ook prints van gedroogde bloemen en abstracte dieren zien we steeds vaker terug. Een ideale behangsoort voor op een grote wand in uw gang, slaap- of woonkamer, wat niet snel zal gaan vervelen.

 

 

 

Behangtrend #2: Marmer- en houteffecten

Naast de opkomst van flora en fauna in 2021, zal ook het verwerken van marmer- en houteffecten in het behang een belangrijke trend worden. Diepe kleuren die langzaam in elkaar overlopen en subtiele strepen over het behang, maken deze trend tot een warme toevoeging aan uw woon- of slaapkamer. Met bijvoorbeeld een aantal Afrikaanse maskers aan uw muur en een licht interieur, geeft dit behang een gezellige, huiselijke sfeer.

Behangtrend #3: Retroprints!

Retrobehang zagen we al eerder verschijnen en naar verwachting blijft deze trend ook in 2021 onverminderd populair. De drukke patronen in veelal opvallende kleuren vallen goed in de smaak bij interieurliefhebbers die een gokje durven te wagen.

 

Behangtrend #4: Behang in aardse kleuren

De behangtrends 2021 hebben voor ieder wat wils. Zijn de uitgesproken prints jou iets te heftig? Ga dan voor wat meer rust en ga voor aardse kleuren op de muur. De aardse kleuren zijn prachtig en passen helemaal in de kleurtrends van komend jaar.

 

 

Ben je al volop geïnspireerd door de behangtrends van dit jaar, vergeet dan niet de volgende twee behangtips:
• Behang voor het beste resultaat bij een temperatuur tussen de 18 en 20 graden.
• Laat het behang langzaam drogen. Houd daarom de ramen dicht en zet de verwarming uit.

Zie je het niet zitten om zelf aan de slag te gaan? Ook het behangen kunnen we voor je doen, bel (0572353133) of mail (info@woonstudioraalte.nl) en vraag naar de mogelijkheden!