Gordijnen brengen karakter en sfeer in je huis. Maar daarnaast zijn er nog veel meer voordelen, ze vermijden dat er veel licht binnenkomt, verbeteren de akoestiek en op de koude dagen isoleren ze de ruimte. Gordijnen zijn er in vele verschillende stofkwaliteiten en ons atelier kan ze op verschillende manieren voor je plooien. De plooi bepaald behalve de lichtdoorlatendheid ook hoe een gordijn valt. Bij vitrage- en inbetween-stoffen geldt dat naarmate er meer stof in een gordijn wordt verwerkt, het gordijn minder licht en zicht door laat.

Woonstudio heeft een uitgebreide stofcollectie. We blijven up-to-date door elk voor-en najaar een nieuwe collectie toe te voegen. Geïnspireerd op de laatste interieurtrends met exclusieve kwaliteiten, kleuren en dessins. Met ons assortiment is er voor elk interieur een passend gordijn! Bij ons vind je merken zoals: ByTzum, A House of Happiness, Vadain, Artelux en Holland Haag. Wij bieden niet alleen passende oplossingen voor de particuliere markt, maar ook voor de zakelijke markt.

Een van onze stoffeerders komt het gordijn inmeten en waar nodig geeft hij advies. Zodra je op maat gemaakte producten bij ons binnen zijn, maken we een afspraak met u om de rail te monteren en het gordijn op te hangen.

Plooigordijnen
De meest bekende plooivorm in gordijnen blijft de dubbele plooi (ook wel vlinderplooi genoemd). Er kan gekozen worden voor een enkele, dubbele of drie dubbele plooi. Hoe meer stof hoe dichter het gordijn valt en hoe meer het de akoestiek verbeterd.

Wavegordijnen
Een nieuwe manier van confectioneren is de wavegordijn. Het gordijn heeft een mooie golfbeweging en hangt recht naar beneden. Laat u adviseren welke stoffen hiervoor het meest geschikt zijn. Wanneer de gordijnen open zijn is het stofpakket compacter als dat van een vlinderplooi.

Ringgordijnen
Een andere mogelijkheid in confectie is het gordijn gemaakt met zeilringen. Deze vallen altijd prachtig naar beneden en heeft een stoere uitstraling. Ringen zijn er in verschillende doorsneden, afhankelijk van de gekozen roede: 15, 25, 40 en 66 mm. Naast de afmeting kun je ook uit verschillende kleuren ringen kiezen.

Gevoerde gordijnen
Gevoerde gordijnen hebben, naast een luxere uitstraling, als voordeel dat het isolerende effect van je gordijn groter wordt. Daarnaast verduisterend het je gordijn, waardoor bijna iedere stof geschikt gemaakt kan worden voor bijvoorbeeld de slaapkamer. Stoffen die gevoelig zijn voor verkleuring door zonlicht, kan je beschermen door ze te voeren. En als laatste, maar misschien wel het belangrijkste voordeel van het voeren van gordijnen, is dat het geluiddempend is en de akoestiek in de woning sterk verbeterd.

Vlamvertragende gordijnen
Brandwerend of vlamvertragend, deze gordijnen zijn gemaakt met brandvertragende garen. Zo blijft het gordijn vlamvertragend, ook als het gordijn gewassen wordt. Brandvertragende gordijnen worden veelal gebruikt in de zakelijke markt en zijn verplicht in openbare gelegenheden.

Ophangsystemen

Je hebt verschillende mogelijkheden om gordijnen stijlvol op te hangen.

Gordijnrail

Stijlvolle gordijnrailsystemen. Met een uitgebreide aanbod aan handbediende systemen bieden wij voor ieder type gordijn, van licht via middelzwaar tot zware gordijnen, de juiste rail.

Railroede

Railroedes zijn een perfecte oplossing voor een moderne uitstraling. Een railroedelijn is niet alleen de finishing touch voor uw gordijnen, maar garandeert ook een soepele bediening van de gordijnen.

Elektrische gordijnrail

Kies je liever voor gemak en comfort? Dan kun je de gordijnen ook automatiseren door middel van fluisterstille motoren. Je kunt de gordijnrails bedienen met een afstandsbediening of via de app op jouw mobiel of tablet.

Merken

Gratis advies

Interieuradvies? Maak een afspraak.